Veelgestelde vragen
Alle vragen en antwoorden over geslachtskeuze
Aan het besluit om een IVF/PGD behandeling met geslachtskeuze te doen gaat het nodige vooraf. Er zijn vragen, meestal veel vragen. Hieronder een aantal veelgestelde vragen.
Is een IVF behandeling veilig?
Wanneer u verder geen gezondheidsklachten heeft en er geen belemmerende aandoeningen zijn dan kunt u veilig aan dit traject deelnemen.
Hoe zit het met de kans op een geboortedefect?
Nooit is gebleken dat IVF en/of PGD de kans op een geboortedefect doet toenemen. Genetische screening van embryo’s verkleint juist de kans op afwijkingen en miskramen.
Kan ik vooraf en tijdens de behandeling voedingssupplementen zoals foliumzuur gebruiken?
U kunt met een gerust hart foliumzuur gebruiken. Volg wel de aanwijzingen in de bijsluiter. Raadpleeg uw of onze arts bij gebruik van supplementen.
Is het zinvol om de dieetmethode met IVF te combineren?
De dieetmethode heeft bij IVF geen enkele invloed op het geslacht. Bij IVF met PGD wordt de eicel niet in- maar buiten de baarmoeder met sperma bevrucht. Een dieet kan alleen functioneren bij natuurlijke conceptie.
Informeert u mijn (huis) arts?
Wij delen nooit ongevraagd patiënt informatie met derden zorgverleners. Alleen wanneer de huisarts/ gynaecoloog aanvrager is, zal deze –en dan nog steeds uitsluitend met uw instemming- onderzoeksverslagen ontvangen.
Wanneer betaalt de verzekering?
In bijzondere gevallen komt een deel van dit traject voor vergoeding in aanmerking. Het gaat dan om het IVF gedeelte. De verzekeraar zal nooit meebetalen aan PGD zonder medische urgentie. U heeft een geldige medische indicatie nodig van een onafhankelijke gynaecoloog.
Wat is de leeftijdsgrens?
Wij adviseren dit traject alleen in te gaan wanneer u vruchtbaar bent en niet ouder dan 43 jaar. Vrouwen ouder dan 43 en jonger dan 50 die toch graag zwanger willen worden of, algemeen gesproken, vrouwen met een vruchtbaarheidsprobleem kunnen in aanmerking komen voor eiceldonatie. Anders dan in Nederland is in veel landen, waaronder Cyprus, eiceldonatie met een bekende donor bij wet verboden.
Kunt u ons aan een draagmoeder helpen?
Commercieel draagmoederschap is verboden. Wanneer u dit traject met een draagmoeder wil ingaan dan zal u zelf een niet commerciële draagmoeder moeten vinden.
Hoeveel behandelingen zijn nodig om tot een zwangerschap te komen?
Wij gaan er vanuit dat de meeste mensen zich 1 behandeling kunnen permitteren. Daar is onze statistiek ook op gebaseerd. Bij gezonde vrouwen jonger dan 37 jaar en de terugplaatsing van 2 embryo’s is de slagingskans 75 a 80 procent. Wij adviseren dit traject alleen in te gaan wanneer er geen leeftijd en/of vruchtbaarheidsprobleem is.
Artsen in Nederlandse ziekenhuizen beweren dat de slagingskans lager is.
In Nederlandse ziekenhuizen gaat het uitsluitend om patiënten met een vruchtbaarheidsprobleem. Bij ons zijn het doorgaans gezonde mensen met een wens om een genetische screening te doen. IVF heeft daarmee geen vruchtbaarheidsreden.
Verder is ons advies, anders dan in Nederland, om 2 embryo’s terug te plaatsen. De IVF protocollen in het buitenland zijn meer prestatie gericht dan in Nederland waar vaak met extreme terughoudendheid wordt gestimuleerd. Dit met de achterliggende gedachte dat er tijd genoeg is en de verzekeraar “toch wel betaald”
Waarom lees ik geen referenties op de website?
Wij doen niet aan referenties op de website omdat ze te “maakbaar” zijn. Niemand kan controleren of ze nep of echt zijn. In heel bijzondere gevallen stellen we patiënten in staat om contact te leggen met ouderparen die bij ons de behandeling hebben gedaan. Dit uiteraard met toestemming van beide partijen.
Regelen jullie ook de reis en het verblijf?
Wij doen waar we goed in zijn en dat is ivf met genetische diagnostiek. De reis branche is een niet te vergelijken, ander vak. Bovendien bent u echt veel goedkoper uit wanneer u zelf uw vliegtickets en hotelaccommodatie op internet zoekt.
Heb ik een visum nodig?
Dat hangt helemaal af van uw nationaliteit. De V.S. kent het VISA waiver programma waarbij u als Nederlander of Belg vooraf via internet een vragenlijst kunt beantwoorden. Het kan zijn dat u geen Belgisch of Nederlands paspoort heeft. In dat geval doet u er verstandig aan het Amerikaanse consulaat of de ambassade van Cyprus te raadplegen.
Hoe zit het met de talen?
In onze bestemmingsklinieken wordt altijd vloeiend engels gesproken. Daarnaast spreekt de staf in Cyprus Frans, Grieks, Russisch en Turks. Komt u er echt niet uit dan helpen wij “live” met de vertaling.
Vragen?
Informatie via email en telefoon is altijd gratis. Een gesprek met persoonlijke voorlichting op onze locaties in London of Utrecht kan ook. Hier zijn wel kosten aan verbonden.
Email: info@geslachtskeuze.nl
Telefoon: 085 3012254 of vanuit het buitenland: +31 85 3012254
© 2021 Geslachtskeuze.nl